Natteravnene deltog ved Knaberfest

Natteravnene deltog ved Knaberfest

24-06-2014

Ved Knaberfesten som blev afholdt for nylig i Aalestrup deltog Natteravnene i optog gennem byen.

"Vi pyntede en gul knallert 45 som havde lad og en lille trailer på anhængertrækket, med en stor bamse”maskot” i liggestol på taget og et hav af blomster, samt oppustede balloner og sorte pap ravne" fortæller Maja Jensen som er formand i foreningen. Knallerten var venligst stillet til rådighed af en af de frivillige Natteravne.

En anden Natteravn havde skaffede en gammel budcykel med lad fortil, som også blev pyntet med en gul stof dug, paraply & parasol, samt en masse blomster og balloner til uddeling på gåturen. Og så var der naturligvis karameller med i lommerne til udkast. De Natteravne der kunne, gik ved siden af traileren, og på budcykel som skulle trædes sad også Natteravne. Forest gik to Natteravne med et banner som foreningen havde lånt af Landssekretariat.Ved festpladsen blev der uddelt en øl eller en vand til alle. "Vi havde et fantastisk godt vejr og senere på dagen fik vi en pris, ”den aktuelle” et pengebeløb som vi er stolte af", smiler Maja.

To andre vogne blev kåret en som den flotteste og en som den sjoveste.

En Knaber betyder:
Foruden at Knabe betydede riddersvend, de der vel var af god adellig herkomst både på fædrene og mødrene, men formedelst giftermål med nedrige standspersoner ikke mere agtes for adel eller kaldes herremænd, men Knaber, af hvilke mange har været og nogle endnu findes ej alene i Norge, men også i Danmark, i Synderlighed i Nørrejylland og Vendsyssel”.
Sådanne halve adelsmænd synes altså rinds herredsmænd at have været, hvis de ikke netop har fået navnet for deres store selvstændigheds skyld. De fleste var rige selvejerbønner. Slægtshistorie Børial Kristensen boede i Ålestrup, blev Konge i Skipper Klemens Fejde.